Andrea Peelen
Andrea Peelen Tech 6 feb 2016 / 14:49 uur

Je iPhone niet laten repareren door Apple zelf? Oei!

iPhone 6-gebruikers die hun telefoon ooit hebben laten repareren door een derde partij kunnen naderhand een ‘error 53’-melding krijgen. En dit betekent weinig goeds, want je telefoon kan er onbruikbaar van worden en zelfs al je gegevens wissen.

Oorzaak

De oorzaak van het probleem zou de beveiliging van de Touch ID-sensor zijn, meldt Het Laatste Nieuws. Die scant vingerafdrukken en beschermt de gegevens van de iPhonegebruiker. Als iemand, naast een officiële Apple-technicus, prutst aan componenten in dit gebied, zoals de homeknop of het scherm, kan dat de doodsteek voor je toestel betekenen. Een nieuw scherm of andere niet-officiële componenten kunnen de werking van de Touch ID beïnvloeden, waardoor de smartphone blokkeert om fraude te voorkomen.

Apple zelf adviseert, heel slim, om Apple Support te contacteren als de error in beeld verschijnt. Maar uit de klachten van de gebruikers is gebleken dat er weinig te doen valt aan de telefoon na het ontvangen de foutmelding. Er zit maar één ding op: een nieuwe iPhone 6 kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Je iPhone niet laten repareren door Apple zelf? Oei!
Sluiten