Jordy Kruse
Jordy Kruse Tech 12 feb 2016 / 14:02 uur

Indonesië verbant ‘gay emoji’ uit apps

De Indonesische overheid is het niet eens met de ‘gay’ emoji die in veel berichtenapps beschikbaar zijn en eist dat de bedrijven achter de applicaties de emoji verwijderen. Doen ze dat niet, kan de app in het land worden verbannen.

In Facebook, Twitter, WhatsApp en vele andere apps zitten de zogenaamde ‘gay’ emoji. Het gaat dan om regenboogvlaggetjes of twee poppetjes met hetzelfde geslacht die elkaars hand vasthouden. De emoji worden veelvuldig gebruikt in de homogemeenschap, schrijft RTL Nieuws.

In Indonesië wonen veel mensen en de meerderheid van de bevolking is islamitisch. Reden voor de overheid om de emoji uit te bannen. „Dergelijke content is niet toegestaan in Indonesië vanwege de cultuur en de religieuze normen. De beheerders van de apps moeten dat respecteren”, aldus een woordvoerder van de Indonesische overheid. De overheid is bang dat de emoji aantrekkelijk is voor kinderen.

In het Aziatische land is homoseksualiteit overigens niet verboden. Het onderwerp is wel controversieel in het overwegend islamitische land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Indonesië verbant ‘gay emoji’ uit apps
Sluiten