IngelisedeVries
IngelisedeVries Tech 17 feb 2016 / 20:50 uur

‘God’ stopt met Twitter

Wellicht ken je het befaamde Twitteraccount @TheTweetOfGod. Met ruim meer dan twee miljoen volgers is ‘God’ razend populair op Twitter. Maar na ruim vijf jaar trekt de almachtige dan toch de stekker eruit.

Het brein achter het account is David Javerbaum. Hij werkte ruim elf jaar als schrijver en producer voor The Daily Show. Na daarmee gestopt te zijn, schreef hij een aantal boeken, toneelstukken en werkte hij aan tv-series als The Late Night Show with James Corden.

Te veel tijd

Daarnaast verzamelde hij sinds oktober 2010 volgers op het Twitteraccount van ‘God’. Daar trekt hij nu de stekker uit. The Frame sprak Javerbaum en vroeg hem waarom hij ermee stopt. „Het kost me te veel tijd en energie. Ik heb andere dingen waar ik die tijd in wil steken. Afgelopen weekend besloot ik ermee te stoppen.”

„Het account werd gehackt. Ineens stonden er een aantal obscene berichten op het account, die inmiddels zijn verwijderd. Ook stond er een pornografisch plaatje van Garfield op. Ik had er geen zin meer in.” Ook laat hij weten dat het medium te klein is, Javerbaum wil groter denken dan de 140 tekens die het medium geeft.

Javerbaum heeft nog een laatste boodschap voor de volgers van ‘God’:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘God’ stopt met Twitter
Sluiten