Jordy Kruse
Jordy Kruse Tech 24 feb 2016 / 14:42 uur

Facebook voegt alternatieven voor vind-ik-leuk toe

Voor Facebook-liefhebbers is het een speciale dag. De site is namelijk begonnen met de wereldwijde introductie van de nieuwe ‘vind-ik-leuk’ knoppen. Vanaf nu hoef je een bericht niet per se leuk te vinden, maar kun je het ook aanmerken als ‘geweldig, ‘grappig’, ‘verbluft’, ‘verdrietig’ of ‘boos’.

Als je met je cursor boven de vind-ik-leuk knop blijft hangen kun je kiezen uit verschillende emoticons om je emotie bij een Facebook-bericht te uiten.

Kritiek

Facebook krijgt al jaren kritiek van mensen die de term vind-ik-leuk – of like in het Engels – ongepast vinden als reactie op een hoop berichten. Zo is een veranderde relatiestatus vanwege een scheiding niet bepaald leuk en ook op een overlijden van iemand wil je liever niet met een duimpje omhoog reageren.

Een zogenaamde ‘dislike’ knop, om aan te geven dat je iets niet leuk vindt, zit er niet tussen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook voegt alternatieven voor vind-ik-leuk toe
Sluiten