Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 17 feb 2016 / 13:46 uur

Deze telefoon bestuur je door te buigen

De revolutie is daar: je telefoon zal niet meer breken als hij buigt, dat is juist normaal. Daar bestuur je hem zelfs mee! Als het aan de makers van de nieuwe smartphone ReFlex ligt dan. Dit zou de manier van omgaan met je smartphone compleet moeten veranderen.

ReFlex is ontwikkeld door onderzoekers van de universiteit in Queen’s (Canada). Het apparaatje gebruikt buigsensoren om apps te kunnen besturen, en laat het lijken alsof je echt door bijvoorbeeld een boek bladert. Volgens de bedenkers kunnen we dit apparaatje binnen vijf jaar in onze handen verwachten.

Zo echt mogelijk

Als je een boekje openhoud en het in het midden buigt, beginnen de bladzijden om te slaan. Hoe verder je hem buigt, hoe sneller de pagina’s voorbij schieten. Precies zo werkt de nieuwe smartphone ook.

De telefoon heeft een high definition beeldscherm van LG en touchscreen, hij draait op Android versie 4.4. Niet alleen het lezen van een boek lijkt levensecht, het spelletje Angry Birds wordt ook nog eens veel leuker. Nu kan je namelijk je scherm buigen om de katapult te spannen, als je die dan weer loslaat trilt de telefoon. Dit geeft je het idee dat je een echte boog spant en loslaat.

Eindhoven

Het prototype wordt vandaag in Nederland gepresenteerd op de speciale technologiebeurs Conference on Tangible Embedded and Embodied Interaction (TEI) in Eindhoven. Over een jaar of vijf kunnen we hem pas in onze handen hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze telefoon bestuur je door te buigen
Sluiten