Paul Buckley
Paul Buckley Tech 26 feb 2016 / 09:16 uur

Brazilië wil antispionagekabel van 5900km aanleggen

Brazilië gaat een glasvezelkabel onder de Atlantische oceaan aanleggen. Het Zuid-Amerikaanse land wil zo een directe verbinding met Europa krijgen, in plaats van afhankelijk te zijn van de Verenigde Staten.

Brazilië is al sinds 2013 huiverig over haar internetverbinding. Toen onthulde Edward Snowden dat de Verenigde Staten heel veel digitale communicatie bespioneren, waaronder die van de Braziliaanse president Dilma Roussef. Om daaraan te ontkomen gaat Brazilie een kabel van 5900 kilometer onder de Atlantische oceaan aanleggen.

Kabel Verhuren

Daarbij krijgt het land waarschijnlijk steun van techgiganten. Dat zegt in elk geval de minister van communicatie, André Figueiredo. In 2014 organiseerde Brazilië nog een conventie over privacy en internetrechten.

Figueiredo hoopt de kabel grotendeels te financieren door het gebruik ervan te verkopen aan techbedrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brazilië wil antispionagekabel van 5900km aanleggen
Sluiten