Puck Roest
Puck Roest Tech 16 jan 2016 / 12:59 uur

Zonder paspoort maar mét chip in hand de grens over

Reizen met het vliegtuig brengt altijd een hoop rompslomp met zich mee. Je mag niet te veel spullen meenemen, geen vloeistoffen in je handbagage en je moet natuurlijk altijd je paspoort en vliegticket bij de hand hebben. Dat laatste kan mogelijk in de toekomst gaan veranderen dankzij technologische ontwikkelingen.
De Zweed Andreas Sjöström stapte afgelopen week uiterst gemakkelijk op het vliegtuig dankzij een chip in zijn hand. Doordat hij zijn vlucht- en paspoortgegevens op de chip had gezet, hoefde hij geen papieren documenten mee te nemen.

Rijstkorrel

De technologie achter de NFC-chip is niet nieuw. Voor goldmembers van Scandinavian Airlines (SAS) is het al mogelijk om al je gegevens op een speciale kaart te zetten zodat je alle documenten gemakkelijk bij de hand hebt. Het bedrijf waar Sjöström werkt, genaamd Sogeti, heeft deze technologie samengevoegd in chip zo groot als een rijstkorrel.

Sjöström is de eerste vliegtuigpassagier die gebruik heeft gemaakt van de chip, maar voorlopig zal hij ook de enige blijven. Het gaat hier namelijk enkel om een experiment. Dus volgende keer mag je gewoon nog lekker hannesen met je paspoort. Bekijk het experiment van Sjöström hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zonder paspoort maar mét chip in hand de grens over
Sluiten