J. Geerdink
J. Geerdink Tech 15 jan 2016 / 21:39 uur

Zo lees je WhatsAppberichten zonder blauw vinkje

Iedereen die WhatsApp gebruikt heeft er vast wel eens mee te maken: mensen die zeuren dat ze door het blauwe vinkje kunnen zien dat je hun berichtje gelezen hebt, maar ze vervolgens geen antwoord hebt gestuurd. Wij laten je zien hoe je die vermaledijde blauwe vinkjes uit kunt zetten.

Vliegtuigstand

Wil je het slechts eenmalig doen, dan kun je ervoor kiezen je telefoon in de vliegtuigstand te zetten nadat je alle nieuwe berichten in WhatsApp hebt geladen maar nog niet hebt geopend. Dat openen doe je pas nadat de telefoon in vliegtuigstand staat. Sluit WhatsApp ook weer af voor jij je telefoon weer van vliegtuigstand haalt, anders maak je het ‘stiekem’ lezen van het bericht alsnog ongedaan.

Wil je meerdere mensen tegelijk ‘negeren’, dan kun je de blauwe vinkjes – al dan niet tijdelijk – helemaal uitschakelen. Daarvoor kies je in WhatsApp voor ‘account’, daarna ‘privacy’ en vink je vervolgens ‘leesbewijzen’ af. Vanaf nu kun je ongestoord WhatsAppberichten lezen zonder dat de verzenders kunnen zien dat jij ze ook hebt gelezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo lees je WhatsAppberichten zonder blauw vinkje
Sluiten