Wouter van Loon
Wouter van Loon Tech 26 jan 2016 / 14:15 uur

Ubers gaat chauffeurs via smartphone volgen

De taxidienst Uber gaat chauffeurs volgen via de smartphone om hun rijgedrag in de gaten te houden. Daarbij worden onder meer gps-gegevens en de gyrometer, die registreert welke bewegingen de telefoon maakt, gebruikt. Zo kan Uber bijvoorbeeld bijhouden of chauffeurs te hard rijden.

Ook kan Uber met de gyrometer checken of de chauffeur zijn of haar telefoon gebruikt tijdens het rijden. Als de chauffeurs overtredingen maken, krijgen ze van Uber een melding dat ze voorzichtiger moeten zijn. Het bedrijf overweegt zelfs om chauffeurs die hun telefoon gebruiken tijdens het rijden een handsfree kit te geven.

Het is onduidelijk of Uber ook verregaandere consequenties verbindt aan het maken van overtredingen. Uber heeft zijn chauffeurs namelijk niet in dienst, en heeft daarom niet alles voor het zeggen. Maar het is natuurlijk wel mogelijk om de chauffeurs van het platform te bannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ubers gaat chauffeurs via smartphone volgen
Sluiten