J. Geerdink
J. Geerdink Tech 17 jan 2016 / 20:20 uur

Uber en Airbus werken aan taxihelikopter

Taxidienst Uber en de Europese vliegtuigbouwer Airbus komen binnen enkele weken met een project waarbij helikopters worden ingezet als taxi. Dat maakte directeur Tom Enders van Airbus bekend op een conferentie in München. „Het is een pilot. We zullen zien waar het heengaat, maar het is erg spannend”, liet Enders weten aan Wall Street Journal.

Uberchopper

Hoeveel een vlucht met een Uberheli gaat kosten, is nog onduidelijk. Eerder verzorgde het Amerikaanse bedrijf al dergelijke diensten tijdens het Cannes Film Festival en bij een evenement in Las Vegas. Bij die laatste show moest 400 dollar worden neergeteld voor een plekje in de ‘Uberchopper’.

Airbusbaas Enders heeft goede hoop dat de kosten voor een vlucht met een helikopter via de app van Uber op den duur flink lager zullen zijn. De internetonderneming uit San Francisco zoekt al langer naar nieuwe manieren om mensen te vervoeren. Zo is het inmiddels ook al mogelijk je per boot naar de plek van bestemming te laten brengen.

Plannen voor de ‘Uberchopper’ zijn niet van gisteren, afgelopen zomer al onthulde Uber onderstaande promotievideo voor de taxiheli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Uber en Airbus werken aan taxihelikopter
Sluiten