Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 18 jan 2016 / 19:41 uur

Taxi-app laat altijd de goedkoopste route zien

Vorige week betaalde je nog twintig euro, maar de taxichauffeur van vandaag vraagt ineens dertig euro van je. Voor dat soort verrassingen hoef je vanaf maandag niet meer te staan. De makers van de Gogido hebben namelijk de prijzen van alle taxi-aanbieders van Nederland in kaart gebracht.

Voordeligste route

Niet alleen de standaardprijzen zijn verwerkt op de website Gogido, ook de daluren, het daltarief, het Schipholtarief en de voordeligste route zijn aangegeven. Daarnaast kan je ook bekijken of de taximaatschappij iets extra’s te bieden heeft, zoals gratis WiFi.

Via de site kunnen gebruikers ook ritten boeken, al moet je dat op dit moment wel nog minimaal vier uur van te voren doen. De makers van Gogido hopen de reserveringstijd wel te kunnen gaan inkorten in toekomst en dat het moment van je rit boeken ook invloed heeft op de prijs. “Uiteindelijk ga je er naartoe dat de prijs voor een bestelling 24 uur vooraf anders is dan vlak voor de rit”, zegt Paul Pietersen, een van de ontwikkelaars, tegen Emerce.

App in april

Na de site moet in april een app volgen. Het aanschaffen van de applicatie kost overigens niets. De makers van Gogido krijgen namelijk een percentage van het bedrag van elke via de app geboekte rit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Taxi-app laat altijd de goedkoopste route zien
Sluiten