Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 11 jan 2016 / 15:19 uur

Staatsloterij-sms maakt mensen onterecht blij

De jackpot van de Staatsloterij winnen is waar heel veel Nederlanders elke tiende dag van de maand stiekem van dromen. Met een kleiner prijsje zijn de meeste mensen ook tevreden. Helaas kregen duizenden deelnemers maandag ten onrechte een berichtje dat ze een prijs hadden gewonnen.

Mensen die meedoen aan de loterij kunnen zich aanmelden voor een gratis berichtendienst, zodat zij een sms’je krijgen als ze geld winnen. Om ongeveer 12:00 uur werd dit naar 50.000 man verstuurd, terwijl zij lang niet allemaal echt bij de gelukkigen horen. Het duurde drie kwartier voordat de fout werd rechtgezet via een nieuw berichtje.

,,We kunnen ons voorstellen dat dat erg vervelend is”, zegt een woordvoerder van de Staatsloterij tegen RTV Noord-Holland. Volgens de woordvoerder kunnen de mensen geen rechten ontlenen aan de per ongeluk verstuurde sms. ,, Alleen het proces-verbaal van de notaris is geldig.”

https://twitter.com/i/status/686522700844646400

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Staatsloterij-sms maakt mensen onterecht blij
Sluiten