Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 11 jan 2016 / 16:57 uur

Spotify lijkt nu al verslagen door Apple Music

Apple leek wat laat met zijn streamingsdienst op de markt te komen, maar het initiatief blijkt toch een razend succes. In slechts zes maanden tijd heeft Apple Music tien miljoen betalende abonnees verworven, zegt een ingewijde tegen The Financial Times.

Ter vergelijking: de grote voorloper Spotify had zes jaar nodig om zoveel mensen te strikken. Inmiddels staat bij het Zweedse bedrijf, dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert, de teller op twintig miljoen.

Daarnaast heeft Spotify er al jaren moeite mee om winst te maken, dit terwijl de omzet een miljard euro bedraagt. Apple heeft echter het geld om met grote artiesten zoals Taylor Swift (foto) en Pharrel Williams exclusieve deals te sluiten, waardoor hun albums niet beschikbaar zijn voor de concurrentie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify lijkt nu al verslagen door Apple Music
Sluiten