Zoë Boven
Zoë Boven Tech 4 jan 2016 / 17:27 uur

Slimme koelkast laat via app zien wat binnenin ligt

Het overkomt ons allemaal weleens: je staat in de supermarkt maar kan je niet meer herinneren wat je wel en niet in huis hebt. Samsung heeft hier een oplossing voor gevonden. De elektronicagigant gaat een ‘slimme koelkast’ ontwikkelen die voorzien is van camera’s, een HD-monitor en een smarphone-app.

Het beeldscherm aan de buitenkant van de koelkast is 21,5 inch en Full HD. Dankzij de smartphone-app kunnen gelukkige eigenaren van de koelkast via de camera’s aan de binnenkant zien wat er in de koelkast ligt. Dat werd aangekondigd op de technologiebeurs CES in Las Vegas, schrijft Engadget.

Andere kunstjes

De koelkast kan nog meer: het ding laat het zijn eigenaar weten wanneer bepaalde producten op zijn en wanneer ze in de aanbieding zijn. In het thuisland van Samsung, Korea, kan de koelkast zelfs zelf producten bestellen.

Het is niet duidelijk wanneer de koelkast op de markt komt en of hij ook naar Nederland komt. Hoeveel de slimme koelkast van Samsung moet gaan kosten, is ook nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slimme koelkast laat via app zien wat binnenin ligt
Sluiten