Remco Visser
Remco Visser Tech 26 jan 2016 / 15:21 uur

Sinterklaas blijkt ordinaire scammer

Hij mag dan alweer ruim een maand uit ons land vertrokken zijn, deze week liet Sinterklaas toch weer even van zich horen. Verschillende klanten van ING ontvingen namelijk een phishingmailtje van de goedheilig man.

De mail waarschuwt ironisch genoeg voor oplichtingsmails en is in heel behoorlijk Nederlands geschreven. Klanten wordt verteld dat hun bankrekening binnenkort verloopt en er via een link ingelogd moet worden bij internetbankieren. Wie dat doet, geeft echter zijn informatie door aan criminelen, die vervolgens snel geld kunnen wegsluizen.

Handtekening

De mail lijkt ondertekend door een ‘medewerker’, maar de sierlijke handtekening, waarschijnlijk door de oplichters van internet geplukt, is die van iemand anders. Van Sinterklaas, namelijk, met de staf als letter t in de naam van de goedheilig man.

De ING heeft een paar meldingen gekregen. „We adviseren klanten altijd om hier niet op in te gaan en geen actie te ondernemen. Wij vragen nooit om inlogcodes of bankrekeningnummers”, laat een woordvoerder weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sinterklaas blijkt ordinaire scammer
Sluiten