Redactie Metro
Redactie Metro Tech 9 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Samsung lanceert slimme kledinglijn

Samsung heeft tijdens CES een aantal ‘slimme’ kledingstukken onthuld. Het Zuid-Koreaanse bedrijf toonde op de technologiebeurs in Las Vegas wearables met trendy namen als het Smart Suit, de Body Compass 2.0 en de Sol Bag.

slim

Mashable weet van de hoed en de rand. De Smart Suit is in de basis een stijlvol grijs pak met een NFC-chip in een soort knoop en een bijbehorende app. De drager kan onder meer notificaties op stil zetten door zijn smartphone over de knoop heen te bewegen. De knoop kan ook worden gebruikt om contactgegevens uit te wisselen met het mobieltje van iemand anders. Een visitekaartje is dan niet meer nodig.

De Body Compass 2.0 is slimme sportkleding die veel weg heeft van normale sportkleren, maar dan met metalen knoppen erop waar processors en batterijen achter zitten. Onder de stof bevinden zich sensoren die zaken als de hartslag, de houding en het vetpercentage van de drager meten. Een app analyseert je workout en geeft nuttige feedback. Een nadeel is dat de Body Compass 2.0 niet in de wasmachine kan.

De Welt of Wellness Belt is een riem die zichzelf verstelt, bijvoorbeeld als de drager te veel heeft gegeten. Het concept van de Welt lijkt sterk op de Belty die vorig jaar tijdens CES werd getoond. En dan is er nog de Sol Bag, een hoesje met zonnepanelen erop dat als een mobiele oplader voor een smartphone of tablet fungeert. Wanneer deze gadgets te koop zijn en hoeveel ze gaan kosten, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung lanceert slimme kledinglijn
Sluiten