Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 27 jan 2016 / 14:41 uur

Problemen met Safari op iOS en Mac, zo los je ze op

Veel gebruikers van een iOS-toestel of een Mac ondervinden woensdag problemen met een crashende Safari-browser. Volgens The Verge heeft niet iedereen er last van, maar voor degenen die wel problemen ondervinden, is er een oplossing, zoals te zien in onderstaande video.

Oplossing

Op het moment dat de gebruiker in de adresbalk een url wil intikken, crasht de boel, zo laten gebruikers weten op Twitter. Door het uitschakelen van de zoekwoordsuggesties lijkt het probleem te kunnen worden opgelost. Zie hieronder hoe je dat stap voor stap doet:

iPhone

1: Ga naar instellingen
2: Ga naar Safari
3: Vink ‘Safari-suggesties’ uit

Mac

1: Open Safari
2: Klik bovenaan op Safari en kies voor ‘voorkeuren’
3: Ga naar het tabblad ‘zoeken’
4: Vink ‘inclusief safari-suggesties’ uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Problemen met Safari op iOS en Mac, zo los je ze op
Sluiten