Remco Visser
Remco Visser Tech 1 jan 2016 / 12:29 uur

‘Nieuwjaarswensen via 4G verdubbeld’

Klanten van Vodafone brachten oudejaarsavond en – nacht massaal hun nieuwjaarswensen over via mobiel internet. Volgens de telecomaanbieder werd tussen 18.00 uur en 04.00 uur ruim 30 terabyte aan data verbruikt, een stijging van 114 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Waar mobiel internet terrein won, bleek bellen minder populair. Volgens Vodafone werden nog altijd krap 7 miljoen telefoontjes gepleegd. Het aantal gesprekken lag daarmee echter 3,6 procent lager ten opzichte van een jaar eerder.

sms

Ook het traditionele sms-verkeer nam af. Mensen verstuurden 30 procent minder berichten. De storing bij Whatsapp donderdagavond zorgde wel voor een korte piek van het aantal verstuurde berichten via de short message service.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuwjaarswensen via 4G verdubbeld’
Sluiten