Remco Visser
Remco Visser Tech 5 jan 2016 / 08:14 uur

Mark Zuckerberg zoekt huishoudhulp

Mark Zuckerberg is dit jaar van plan vrijwel geen tijd meer te spenderen aan zijn eigen huishouden. Dat laat de Facebook-baas weten in een nieuwjaarsbericht. Hij gaat zich toeleggen op een digitale huishoudhulp.

"Denk aan Jarvis in Iron Man", verwijst Zuckerberg naar de computerassistent van Tony Stark uit de beroemde Marvelstrip. "Ik wil een simpele kunstmatige intelligentie bouwen om mijn huis te runnen en me te helpen bij mijn werk. Ik ga beginnen met de technologie die al beschikbaar is en dan leer ik het mijn stem herkennen om alles in huis te kunnen besturen. Muziek, lichten, temperatuur enzovoorts."

Baby

Ook moet het systeem het kersverse vaderschap gemakkelijker maken voor de drukke Facebook-bedenker: "Ik zal het leren om me te waarschuwen als er iets gaande is in de slaapkamer van Max. En wat mijn werk betreft moet het me data visualiseren in virtual reality om me betere diensten te helpen bouwen en mijn organisaties effectiever te runnen."

Het project is een persoonlijke hobby buiten Facebook om, legt Zuckerberg uit. "Elk jaar ga ik een persoonlijke uitdaging aan om nieuwe dingen te leren en te groeien buiten mijn werk bij Facebook om. Afgelopen jaren heb ik zo elke maand twee boeken gelezen, Chinees geleerd en elke dag nieuwe mensen ontmoet. Elke uitdaging heeft een thema en dit jaar is dat uitvindingen."

Reageer op artikel:
Mark Zuckerberg zoekt huishoudhulp
Sluiten