Remco Visser
Remco Visser Tech 20 jan 2016
Leestijd: 0 minuten

Leden Bitcoin-bende gearresteerd

De politie en de fiscale opsporingsdienst FIOD hebben dinsdag tien verdachten gearresteerd in het kader van een groot internationaal onderzoek naar bitcoin-fraude. Dat maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

De fiscale recherche doorzocht vijftien adressen in Rotterdam, Zoetermeer, Almere, Dordrecht, Zaandijk, Schiedam, Den Haag en Putten. Er werd naast de arrestaties bovendien beslag gelegd op luxe voertuigen, contant geld en bankrekeningen. Ook zijn grondstoffen voor het maken van xtc gevonden.

Na rechtshulpverzoeken aan de Verenigde Staten, Australië, Litouwen en Marokko is ook beslag gelegd op bitcoinaccounts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Leden Bitcoin-bende gearresteerd
Sluiten