Jordy Kruse
Jordy Kruse Tech 23 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Feest in Groot-Brittannië: Google gaat betalen

De Britse overheid mag in zijn handjes knijpen, want Google heeft besloten toch nog wat achterstallige belasting te gaan betalen. En dan hebben we het niet over een misselijk bedrag. Ruim 170 miljoen zal het bedrijf over gaan maken.

Het besluit van de internetgigant volgt naar verluidt op een jarenlang onderzoek van de Britse fiscus naar belastingontduiking door multinationals en veranderingen in de Britse en internationale belastingregels.

Google en andere multinationals kwamen onlangs onder vuur te liggen. De gigantische bedrijven betalen stelselmatig te weinig belasting. Zo maakte het internetbedrijf in 2013 ruim 20 miljoen pond over naar de Britse belastingdienst, terwijl de omzet in het land 3,8 miljard pond bedroeg.

Volgens Google zelf was er al die jaren overigens niets aan de hand. ,,We volgden de regels zoals ze waren. Nu volgen we de regels terwijl ze veranderen”, zei de Europese baas van Google, Matt Brittin. ,,Vandaag hebben we aangekondigd dat we meer belasting gaan betalen in Groot-Brittannië’, aldus de topman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Feest in Groot-Brittannië: Google gaat betalen
Sluiten