Carolien Tsao
Carolien Tsao Tech 27 jan 2016 / 20:12 uur

Facebook lanceert vijf nieuwe knoppen naast ‘like’

Dagelijks vult onze Facebook-feed zich met oneindig veel posts, de één leuker dan de ander. Vind je ‘m leuk, dan kun je dat aangeven door op de like-knop te klikken, maar wat als je het bericht niet leuk vindt? Conclusie: de vind-ik-leuk-knop leent zich niet voor iedere situatie en dus komt Facebook de komende weken met vijf nieuwe knoppen die je gevoel kunnen uitdrukken. Zo meldt RTL Z.

Naast de oude vertrouwde like kun je binnenkort ook reageren met sad (huilende emoji), love (hartje), wow (emoji met open mond), angry (boos kijkende emoji) en yay (blozende en lachende emoji). De like-knop blijft bovendien bestaan. Onderaan een bericht wordt, zoals gewend, getoond hoeveel er van iedere reactie zijn. Je kunt ze straks gebruiken door de vind-ik-leuk-knop langer ingedrukt te houden, dan krijg je de toegevoegde emoties te zien.

Niet gepast

Facebook-topman Chris Cox vertelt tegenover Bloomberg dat hij denkt dat de extra reacties van pas komen in situaties waar een like niet echt gepast is. Een voorbeeld hiervan zijn de aanslagen in Parijs. Op die dag was het sociale netwerk al bezig met het testen van de nieuwe reacties met een geselecteerde groep gebruikers.

In hetzelfde gesprek laat Cox weten dat de nieuwe emoties „over de hele wereld beschikbaar worden". We zijn benieuwd wanneer dit precies zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook lanceert vijf nieuwe knoppen naast ‘like’
Sluiten