Puck Roest
Puck Roest Tech 24 jan 2016 / 08:47 uur

Deze robot ‘schrijft’ nieuwe afleveringen Friends

Hoewel er al bijna twaalf jaar geen nieuwe afleveringen meer zijn verschenen van de televisieserie, is Friends nog steeds een van de meest bekeken series aller tijden. En nu er binnenkort een reünie aan zit te komen, is er weer volop aandacht voor Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey en Phoebe.
Een software-ontwikkelaar en Friends-fan met wat tijd over heeft een programma ontwikkeld dat zelf ‘nieuwe’ afleveringen van Friends schrijft. Andy Herd stopte alle scripts van de intens populaire serie in een database. Dankzij een zogeheten recurrent neural network, waarbij de computer algoritmes en patronen ontdekt, worden er tientallen nieuwe verhaallijnen geschreven.

Alle woorden in de scripts worden gescand waarna er vervolgens door het programma een voorspelling wordt gemaakt voor de volgende letter en er dialogen ontstaan. Helaas komt er vaak koeterwaals uit het systeem, maar heel af en toe zitten er hilarische scènes tussen. Herd deelde afgelopen week een aantal stukjes via Twitter.

De tweet van Herd werd meer dan 4500 keer geretweet en verzamelde meer dan 5200 likes. Want ja, wie zit er nu niet te wachten op nieuwe Friends-afleveringen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze robot ‘schrijft’ nieuwe afleveringen Friends
Sluiten