Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 26 jan 2016 / 14:58 uur

Deze plekken zie je niet op Google Earth

Google is overal. Met Google Earth kan je hele wereld afspeuren en Google Streetview biedt je zelfs de kans om soms bijna bij mensen naar binnen te kijken, zo ontdek. Toch zijn er een paar plaatsen ter wereld waar Google zelfs geen beelden van laat zien, zo ontdekte Het Nieuwsblad. En een van die plekken ligt in Nederland.

Vliegbasis in Volkel

Nederland kent twee F-16-basissen, waarvan een in Volkel. Die is extra berucht want volgens verhalen liggen daar diverse kernwapens opgeslagen. Oud-premier Ruud Lubbers beweerde in 2005 dat er 22 Amerikaanse bommen lagen, die een veel grotere impact zouden hebben dan de bommen die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog op Hiroshima en Nagasaki werden gegooid. Deze informatie werd in 2010 door Wikileaks naar buiten gebracht en veroorzaakte een politieke rel. Toenmalig minister van Defensie Uri Rosental heeft het echter altijd ontkend.

HAARP op Alaska

High Frequency Active Auroral Research Program, kortweg HAARP, is een militair en civiel onderzoekscentrum dat gehuisvest is op de grens tussen Washington en Oregon. Hier werd veel onderzoek gedaan naar de aarde en bovenste laag van de aardatmosfeer. Werd. Want in 2014 werd de instelling gesloten. Niet iedereen gelooft dat. Er wordt beweerd dat Amerika vanuit HAARP een geofysisch wapen heeft en daarmee verantwoordelijk is voor natuurrampen, zoals aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Ook wordt er gezegd dat er wordt gewerkt met UFO’s.

Geheime Russische steden

Ook boven Oost-Rusland hebben de satellieten van Google voor een groot deel hun werk niet gedaan. Er ontbreekt een heel groot vlak, waaronder geheime steden zouden zitten, die tijdens de Koude Oorlog geïsoleerd zouden zijn door de Russische regering. Hier zouden onder andere nucleaire wetenschappers gestald zijn.

Onderzoek naar buitenaards leven

De eskimo’s zijn een apart volk, maar dat op zich moest voor Google nog geen reden zijn om ze van de kaart te vegen met een zwarte balk. Volgens dr. Richard Boylan is de echte oorzaak het niet weergeven van Baker Lake in Noordoost-Canada, dat er daar onderzoek wordt gedaan naar buitenaards leven. Hij noemt zijn onderzoeken zelf de beste niet gepubliceerde headline van het millennium en het belangrijkste ontbrekende feit in de geschiedenisboeken.

Minder spannend

Naast deze vier locaties worden ook een groot deel van de Faeröer Eilanden en een oliefabriek in Hongarije niet goed weergegeven op Google Earth. In het geval van de eilanden groep zou het te maken hebben met de vissersrechten. Waarom de Hongaarse fabriek niet te zien is, weet niemand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Deze plekken zie je niet op Google Earth
Sluiten