Constance van Amstel
Constance van Amstel Tech 28 jan 2016 / 07:10 uur

Deze app vertelt je hoe erg je hoest is

Het klinkt niet zo fris, maar door even een paar keer flink op je mobiel te hoesten kan je er nu achter komen welke hoest je hebt en wat je er tegen kunt doen.

Het kan met een app, die in het leven is geroepen omdat uit onderzoek van hoestgeneesmiddelenproducent (leuk scrabblewoord!) Bisolvon blijkt dat nog niet de helft van de Nederlanders onder de 30 meer dan twee soorten hoest kan opnoemen. Laat staan dat ze weten wat ze ertegen kunnen doen. Van de onderzochte groep mensen was 72 procent er wel van op de hoogte dat er verschillende typen hoest bestaan, maar slechts 47 procent van hen kon opnoemen welke dan. Vaak kwamen de respondenten niet verder dan ‘vastzittende hoest is met slijm en droge hoest is zonder slijm’.

Om de app Hoest Check te kunnen gebruiken, hoest je op 30 centimeter afstand een paar keer flink richting de microfoon van je telefoon. De app duikt dan in het audioarchief van 514 vooraf opgenomen kuchjes van andere mensen en ontdekt zo met welke hoest jouw hoest de meeste overeenkomsten vertoont.

Wellicht is het handig om je telefoon na afloop even goed schoon te maken…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Deze app vertelt je hoe erg je hoest is
Sluiten