Remco Visser
Remco Visser Tech 12 jan 2016 / 07:35 uur

Beter slapen door nieuwe update iOS

Bezitters van een iPhone kunnen zich gaan verheugen op een beter slaappatroon. Apple zet met hun volgende update van het besturingssysteem van hun smartphone namelijk in op een betere nachtrust, zo blijkt uit een speciale previewpagina.

De functie die voor meer uurtjes slaap moet gaan zorgen heet Night Shift. Omdat is aangetoond dat bepaalde kleuren in een beeldscherm de nachtrust negatief kunnen beïnvloeden, heeft Apple en trucje overgenomen van f.lux, waarmee mensen dieper kunnen slapen. Zodra het avond wordt schakelt je iPhone of iPad straks over op een ander kleurprofiel. Apple gebruikt daarvoor onder meer de klok, de tijdzone waarin je je bevindt en lichtsensoren.

Veiligheid

De Notities-app wordt bovendien een tikkeltje veiliger. Je kunt de app in iOS 9.3 vergrendelen met Touch ID. Alleen met je vingerafdruk kun je zo nog bij je gekoesterde aantekeningen. Verder wordt Gezondheid onder handen genomen, wordt het in Nederland nog niet beschikbare News persoonlijker gemaakt, krijgt CarPlay een stevige update en komt Apple met een platform voor het gebruik van iOS op scholen.

Het is nog niet bekend wanneer de publieke release van iOS 9.3 verwacht wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beter slapen door nieuwe update iOS
Sluiten