Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 18 jan 2016 / 19:39 uur

Amsterdam heeft zijn eigen gamehotel

Gamen hoef je niet thuis te doen. Je kan ook onze hoofdstad bezoeken om lekker te verdwijnen in een spelletje Call of Duty of FIFA. Aan het Sarphatipark is namelijk The Arcade Hotel verrezen, waar je sinds zaterdag op je hotelkamer vrijuit kan gamen.

‘Iets anders dan thuis’

Daniel Salmanovich kocht een jaar geleden het Aalborg Hotel en dat verandert nu langzaam in een overnachtingsplaats voor gamers. „Hotels zeggen altijd dat ze een thuis ver weg van huis willen zijn. Onzin, mensen willen juist iets anders dan thuis als ze op reis zijn”, zegt de Canadees in Het Parool.

Volgens hem ontbrak het nog aan een gamehotel. „Er zijn genoeg hotels die betaaltelevisie of Netflix aan hun gasten bieden. Ik miste een hotel voor mensen zoals ik, mensen die zich ontspannen met gamen.”

Nintendo en Sega

Op termijn moeten alle kamers uitgerust worden met minimaal een console en daarbij een aanbod van verschillende games, waaronder veel oude games van Nintendo en SEGA die niet zomaar overal te verkrijgen zijn. In de lobby kunnen er altijd nog meer spelletjes geleend worden, als niet alles naar wens is. De prijs van een kamer in The Arcade Hotel varieert van 75 tot 300 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Amsterdam heeft zijn eigen gamehotel
Sluiten