Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Tech 5 jan 2016 / 21:59 uur

140 tekens-grens Twitter wellicht verleden tijd

Twitter overweegt om de 140 tekens-grens te schrappen en op te hogen naar 10.000 tekens. Dat meldt technologiewebsite Re/code. Volgens bronnen binnen het bedrijf zou de berichtendienst op een ‘dood punt’ zitten en bezig zijn met een uitgebreide en verbeterde versie.

Het concept blijft hetzelfde: de eerste 140 tekens zijn eerst zichtbaar in je tijdlijn. Maar zodra je erop klikt, krijg je het hele bericht te zien. Hierdoor blijft het design en het ‘gevoel’ van Twitter hetzelfde. In september meldde Re/code al geruchten over het project ‘Beyond 140’, zoals de insiders het noemen. Twitter zelf wil niet bevestigen dat het werkt aan een uitgebreidere Twitter versie.

Concurreren met Facebook

Met de langere berichten vist Twitter in dezelfde vijver als Facebook. Het is opmerkelijk dat de dienst van hun meest onderscheidende factor (de 140 tekens) af wil. Voor de technologiewebsite was deze stap echter geen verrassing: met de ‘Direct Message’ functie was het namelijk al mogelijk om tot 10.000 tekens te gaan. Een vervolgstap om deze grootte ook bij de normale tweets toe te passen, was te verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
140 tekens-grens Twitter wellicht verleden tijd
Sluiten