Jordy Kruse
Jordy Kruse Tech 2 jan 2016 / 09:37 uur

128 miljoen opgehaald via crowdfunding

Crowdfunding is in 2015 in Nederland flink gegroeid. In totaal werd er 128 miljoen bij elkaar gesprokkeld, een verdubbeling ten opzichte van 2014, toen het opgehaalde bedrag 63 miljoen euro bedroeg.
Het meeste geld ging naar ondernemers. Volgens crowdfundingsconsultants Douw en Koren werden 1208 bedrijven gefinancierd met crowdfunding. De ondernemers haalden in totaal 108.8 miljoen euro op, gemiddeld 90.000 per ondernemer.

Creatievelingen moet het met beduidend minder geld toen. Zij haalden 9,7 miljoen euro op, gemiddeld 11.000 euro per project.Er wordt steeds meer geld in publieke projecten, denk aan een ziekenhuis, speeltuin of festival, gepompt. In totaal 5,9 miljoen euro. „Belasting betalen is niet leuk, maar samen iets bijzonders in de stad of regio mogelijk maken kan enorm aanstekelijk zijn’’, aldus het bureau volgens RTL Nieuws.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
128 miljoen opgehaald via crowdfunding
Sluiten