Els Anker
Els Anker Tech 27 dec 2015 / 12:40 uur

‘Twitter wint strijd tegen gewelddadige gebruikers’

„Twitter is de strijd tegen gewelddadige gebruikers en online pesterijen aan het winnen.” Dat zei Bruce Daisley, de Europese vice-president van Twitter, tegen The Independent.

In februari van dit jaar zei Dick Costolo, voormalige Twitter CEO, nog in een interne memo dat het Twitter ‘waardeloos’ was in het aanpakken van gewelddadige gebruikers en online pesterijen en bedreigingen. Sindsdien voerde het bedrijf strengere maatregelen door.

Verzoek

Als Twitter bijvoorbeeld het vermoeden heeft dat een gebruiker zich niet volgens de richtlijnen gedraagt, kan het bedrijf een verificatieverzoek sturen via de telefoon. Je moet dan je telefoonnummer invoeren om weer toegang te krijgen tot de app.

„Zo herinneren we de gebruiker eraan dat hij/zij waarschijnlijk de regels overtreedt”, aldus Daisley. „De gebruiker weet dan dat wat hij op Twitter doet, ook in de echte wereld bestaat.” Ook kan het bedrijf zien of iemand andere Twitter-accounts op zijn of haar telefoon heeft staan die geblokkeerd zijn.

Veilig

Daarnaast vroeg de sociale mediagigant aan gebruikers om hun lijsten met geblokkeerde accounts te delen. Volgens Daisley hebben deze maatregelen geleid door een toename van het aantal meldingen van dreigtweets en hebben mensen een veiliger gevoel gekregen.

„We hebben meer tijd en moeite gestoken in gebruikersveiligheid dan in andere dingen”, aldus Daisley. „We zien een verband tussen de maatregelen die we hebben genomen en een afname van het slechte gedrag.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Twitter wint strijd tegen gewelddadige gebruikers’
Sluiten