Carolien Tsao
Carolien Tsao Tech 17 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Topmodellen Instagrammen alleen voor dit bedrag

Je hebt het pas echt gemaakt als topmodel als je ook op social media een enorme fanbase hebt opgebouwd. Gigi Hadid, Kendall Jenner en hun net zo bekende zusjes bestormden de modewereld dankzij hun immens aantal Instagram-, Facebook- en Twitter-volgers. Maar als je dacht dat ze zich voor niets 24/7 met hun accounts bezig houden, heb je het mis, schrijft Telegraph.

Lekker cashen

‘Hoeveel verdienen ze er dan mee?’, horen we je denken. Kendall Jenner, Cara Delevingne en Gigi Hadid behoren tot de top drie wat betreft populariteit op social media. Één kiekje op Instagram en ze kunnen vaak al tussen de 125.000 en 300.000 dollar bijschrijven op hun rekening, zo verklapt Frank Spadafora, voormalig casting director en CEO van D’Marie Archive. Onlangs lanceerde het bedrijf een app en platform die agentschappen helpen om de sociale macht van een model in kaart te brengen.

De drie bovenstaande modellen verdienen weliswaar het meest aan hun posts, maar andere blijven niet achter. De gesponsorde posts van (ex-)Victoria’s Secret modellen Karlie Kloss, Behati Prinsloo en Miranda Kerr leveren al gauw 25.000 tot 50.000 dollar op.

Contract

Het is geen geheim dat modellen die geliefd zijn op social media meer kans hebben op goed betaalde klussen. Het plaatsen van betaalde content op Instagram is zelfs al opgenomen in veel contracten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Topmodellen Instagrammen alleen voor dit bedrag
Sluiten