Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Tech 15 dec 2015 / 10:44 uur

Tiener wordt stinkend rijk met gamen

Terwijl wij ons hier bij Metro XL uit de naad werken om onze centen te verdienen, lukte het een Amerikaanse tiener om in twee weken een dikke 90.000 euro binnen te halen. Hij hoefde er niet eens hard voor te werken: de zeventienjarige jongeman is ‘gewoon’ professioneel gamer, zo meldt HLN.

De jongen uit Delaware heeft de winst in een Mortal Kombat-toernooi binnengesleept tijdens een toernooi. Ironisch genoeg is de winnaar nog niet eens oud genoeg om het spel aan te schaffen in de dichtstbijzijnde spellenwinkel. Ondanks dat wist hij er gewoon een ruime 90.000 euro aan prijzengeld mee binnen te harken.

Jong geleerd

Heel gek is het niet dat de puber zo goed is in gamen, hij begon zijn carrière op driejarige leeftijd. Met gemak versloeg hij als kleuter zijn oudere broers tijdens het spel Tekken 3. Op zijn dertiende maakt hij zijn intrede in de wereld van professioneel gamen en versloeg hij gamers met een dubbele leeftijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tiener wordt stinkend rijk met gamen
Sluiten