Esther Zandberg
Esther Zandberg Tech 14 dec 2015 / 15:25 uur

Swipen voor een orgaandonor op Tinder

Behalve de zoektocht naar een perfecte date, heeft de Engelse versie van Tinder nu nog een doel gekregen. Gebruikers kunnen zich met hun profiel namelijk aanmelden als potentiële orgaandonor.

Drempel

Het betreft een samenwerking tussen Tinder en Britain’s National Health Service, een Britse organisatie die zich bezighoudt met de gezondheidszorg in het land. Door Tinder in te zetten op zoek naar orgaandonors, hoopt de organisatie dat het voor mensen makkelijker wordt om zich aan te melden als donor en dat de drempel daardoor lager wordt. Elke gebruiker die naar rechts swiped op een foto zal de vraag krijgen zich aan te melden als donor.

Aandacht

Volgens de initiatiefnemers gaat het vooral om de aandacht die ze met de actie krijgen, zo vertellen ze aan Mashable. Het aanmelden als donor is volgens hun namelijk even makkelijk als iemands foto liken op de datingapp. „We hopen dat mensen zo anders gaan denken over het aanmelden als donor. Dat ze de stap anders zien en dus beslissen om het wél te doen”, aldus National Health Service.

Het is niet de eerste keer dat Tinder en orgaandonaties nieuws zijn. Vorige maand ging een verhaal viraal waarin een Tinderdate uitliep op een succesvolle niertransplantatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Swipen voor een orgaandonor op Tinder
Sluiten