Remco Visser
Remco Visser Tech 10 dec 2015 / 23:54 uur

Spotify wil gratis aanbod terugschroeven

Spotify gaat sommige artiesten toestaan hun muziek alleen aan te bieden aan luisteraars die betalen voor hun abonnement op de streamingdienst. Luisteraars die gebruikmaken van de gratis variant van Spotify zouden het dan voortaan zonder de betreffende muziek moeten stellen, meldde The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

Tot nu toe wilde Spotify nooit onderscheid maken tussen het gratis aanbod en de muziek die betalende klanten kunnen luisteren. Het verschil voor gebruikers zit hem in de advertenties waar gratis gebruikers naar moeten luisteren en ruimere gebruiksmogelijkheden voor wie betaalt. Het bedrijf wil nu testen welke effecten een kleiner gratis aanbod heeft en de mate waarin gebruikers dan overschakelen op de ‘premium’-variant.

Taylor Swift

Vorig jaar besloot bijvoorbeeld zangeres Taylor Swift nog haar muziek helemaal van Spotify te verwijderen, omdat ze niet wil dat mensen gratis naar haar muziek kunnen luisteren. Spotify zou nog niet hebben besloten welke artiesten nu als eerste hun aanbod kunnen beperken, zonder de streamer helemaal de rug toe te keren.

Spotify heeft wereldwijd ruim 20 miljoen abonnees die betalen voor zijn premium-dienst. De gratis variant bereikt ongeveer 80 miljoen luisteraars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify wil gratis aanbod terugschroeven
Sluiten