Remco Visser
Remco Visser Tech 24 dec 2015 / 14:20 uur

Spotify: Artiesten krijgen makkelijker centjes

Spotify wil artiesten helpen om makkelijker en sneller uitbetaald te krijgen. Hiervoor heeft de Zweedse muziekdienst het Spotify Songwriters en Publishers Administration System in het leven geroepen. Vooral kleinere artiesten hebben baat bij het platform.

Muziekrechten zijn volgens Spotify doorgaans zeer schimmig geregeld en bovendien zijn er grote verschillen van land tot land. In sommige situaties gebeurt het zelfs dat de juiste afdracht van inkomsten voor een bepaald nummer nog niets eens helemaal is afgekaart als een single uitkomt. Het gevolg daarvan is dat artiesten doorgaans lang op hun geld moeten wachten.

Voor grote artiesten als Coldplay en Taylor Swift zal Spotify’s platform weinig verschil gaan maken, maar voor kleinere artiesten biedt het een manier om snel inzicht te krijgen in de geldstromen die hun muziek maakt. Overigens moeten artiesten nog wel even geduld hebben, volgens Spotify kan het nog wel een tijdje duren voordat het platform helemaal draait.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify: Artiesten krijgen makkelijker centjes
Sluiten