Remco Visser
Remco Visser Tech 17 dec 2015 / 14:45 uur

Rus verliest baan en vrouw na 3 weken gamen

Een fanatieke gamer uit Rusland heeft een appeltje te schillen met de makers van het spel Fallout 4. De Rus kon de game namelijk niet meer loslaten en verloor na drie weken non-stop gamen uiteindelijk zijn werk en zijn vrouw.

De 28-jarige man uit Krasnojarsk sleept Bethesda Game Studios en de Russische distributeur van Fallout 4 dan ook voor de rechter. Hij stelt dat hij niet had verwacht dat de game zo verslavend zou zijn. Het voornemen om het spel enkele avondjes te spelen liep daardoor enorm uit de hand, met alle gevolgen van dien.

Ontslag

Zo kwam de Fallout-verslaagde niet meer opdagen op zijn werk, waardoor hij ontslagen werd. Zijn vrienden sprak hij niet meer en zijn vrouw vertrok op den duur ook met de noorderzon. Bovendien ging zijn gezondheid hard achteruit, omdat hij gedurende zijn gamemarathon nauwelijks slaap, at of douchte.

De Russische gamer eist nu zo’n 7.000 euro aan schadevergoeding. Zijn advocaten wijzen op eerdere rechtszaken in onder meer de VS, waarin gamers ook al compensatie kregen na een game-verslaving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rus verliest baan en vrouw na 3 weken gamen
Sluiten