Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Tech 30 dec 2015 / 09:36 uur

NASA ontwikkelt ruimtewoningen voor Mars

Elon Musk liet gisteren al weten dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat er steden op Mars zullen komen. Dankzij het Amerikaanse Congres, de volksvertegenwoordiging bestaande uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, komt dat nu een stukje dichterbij. Het Congres heeft NASA 55 miljoen toegestopt voor het Mars-project, meldt Huffington Post.

Uiteindelijk zal NASA 1,3 miljard dollar krijgen om in 2016 te spenderen. Het volledige bedrag voor het hele Mars-project zal 19,3 miljard zijn. Als eerste moet er nu een verblijf in de ruimte komen waar de astronauten kunnen wonen tijdens nieuwe missies op de Rode Planeet.

Het Congres heeft NASA tot 2018 gegeven om een prototype te ontwikkelen. Aan het grote budget zitten wel wat voorwaarden: over 180 dagen moet NASA al rapporteren hoe het gaat met de ontwikkeling van de ruimtehuisjes.

Ruimtehuisjes

NASA laat weten dat het in 2030 een team naar Mars wil sturen. Voor die tijd, in de jaren twintig van deze eeuw, wil de organisatie een test met de ruimtewoningen uitvoeren rondom de maan. Samen met bedrijven als Bigelow Aerospace, Boeing en Orbital ATK zijn ze al aan het kijken naar de ontwikkeling van de onderkomens.

Volgens NASA kunnen de nieuwe ruimtestations de ruimtevaart voor de komende decennia flink veranderen. Voor de consument is er helaas nog weinig bekend over de woningen. „Daar is het nog te vroeg voor”, laat Sam Scimemi, directeur van het International Space Station weten aan SpaceNews.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NASA ontwikkelt ruimtewoningen voor Mars
Sluiten