Carolien Tsao
Carolien Tsao Tech 17 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Met Tinder op zoek naar orgaandonoren

De meningen over Tinder en ware liefde zullen ongetwijfeld verdeeld blijven, maar hun nieuwe project zal voor veel swipes naar rechts (dus likes) zorgen. De dating app slaat namelijk de handen ineen met de National Health Service (NHS), het openbare gezondheidszorgstelsel van Engeland, om nieuwe orgaandonoren te vinden.

Match

Het doel van de twee partijen is om orgaandonatie te promoten bij personen jonger dan 35. Hoe? Iedere keer als de gebruiker naar rechts veegt, leert hij hoe hij de perfecte match zou kunnen zijn voor iemand die een levensreddende transplantatie nodig heeft. Daarna zullen ze aangemoedigd worden om zich binnen twee weken als donor aan te melden.

Levens redden

De NHS maakt gebruik van de jonge doelgroep van Tinder. Zij leren het een en ander over orgaandonatie en worden ermee geconfronteerd hoeveel levens ze zouden kunnen redden. Matchen ze met de campagneleiders, dan krijgen ze een belangrijke boodschap: “Het zou maar zo makkelijk zijn om een match te vinden voor degenen die op zoek zijn naar een levensreddend orgaan.”

“Een derde van de Britse bevolking heeft zich als orgaandonor geregistreerd”, aldus Sally Johnson van de NHS. “Veel meer mensen moedigen het aan, maar hebben nog niet de laatste stap gezet om zich in te schrijven. Door samen te werken met Tinder hopen we de aandacht te trekken en het belang van orgaandonatie kenbaar te maken. Je inschrijven kost slechts een paar minuten, evenveel als een paar swipes op Tinder, dus.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met Tinder op zoek naar orgaandonoren
Sluiten