Carolien Tsao
Carolien Tsao Tech 22 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Instagrams nieuwe functie: Live Events

Door Instagram maken we ons al schuldig aan het eindeloos scrollen op onze smartphone en met de nieuwe functie ‘Live Events’ wordt het waarschijnlijk alleen maar erger. Vanaf kerstavond is het namelijk mogelijk om video feeds te volgen met de beste filmpjes van grote evenementen, zo schrijft The Daily Mail.

#igholidays

De nieuwe dienst, genaamd Live Events, is een interactieve video-viewer om geselecteerde clips van belangrijke evenementen te laten zien, gefilmd door Instagram-gebruikers. Filmpjes van over de hele wereld komen hier samen. De aftrap vindt plaats op kerstavond, het volgende Instagram-evenement is met Oud en Nieuw.

Deze twee feestdagen krijgen de hashtag #igholidays en zijn gedurende 24 uur in de feed te zien. Als die voorbij zijn, zijn de video’s nog steeds te vinden onder deze hashtag.

Op één plek

Hoewel het concept ‘live’ streamen vergelijkbaar is met andere apps, denk hierbij aan Meerkat, is het aanbod van Instagram toch anders. Alle beelden worden namelijk verzameld op één plek en zoals we van Instavideo’s gewend zijn, mogen deze maximaal 15 seconden zijn.

Helaas voor ons is de nieuwe dienst voorlopig alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Spanje, Zweden en Zwitserland, maar de verwachting is dat het snel uitbreidt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Instagrams nieuwe functie: Live Events
Sluiten