Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 15 dec 2015 / 14:51 uur

Hengeloër verkoopt hobbybedrijf voor 29 miljoen

Mark Loman is in één klap financieel onafhankelijk. Samen met zijn zeven teamgenoten, waaronder tweelingbroer Erik, verkocht de veertigjarige Hengeloër maandag hun softwarebedrijf aan het Britse beveiligingsbedrijf Sophos. De prijs: een luttele 29 miljoen euro.

Twintig miljoen gebruikers

„Niet gek voor een hobbyprojectje”, vertelt oprichter Loman aan het Algemeen Dagblad. In 2004 ontwikkelden ze bij Surfright HitmanPro, een antivirus- en spywareprogramma. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan twintig miljoen gebruikers. Vooral omdat het een stuk goedkoper is dan veel concurrenten is het in trek, bovendien werd het geruime tijd gratis aangeboden.

„Ik wilde gewoon mensen helpen om hun computer veilig te houden”, legt Loman, die vroeger als ict’er werkte, uit. „Op een gegeven moment zat ik altijd wel ergens te prutsen aan een computer en dat werd ik een beetje zat.”

Geen record

Het bedrag van 29 miljoen is geen record voor het kopen van een softwarebedrijf, maar daar maalt Loman niet om. Zeker omdat Surfright een heel kleine onderneming is. „Per teamlid is het een prachtig bedrag.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hengeloër verkoopt hobbybedrijf voor 29 miljoen
Sluiten