Remco Visser
Remco Visser Tech 14 dec 2015 / 15:20 uur

Groei uit markt gadgets

De groei in het bezit van smartphones, tablets, e-readers, laptops en smart-tv’s onder Nederlanders is gestopt. In de tweede helft van 2015 is het aantal bezitters van deze apparaten gelijk gebleven ten opzichte van dit voorjaar. Dit blijkt uit het onderzoek ‘GfK trends in digitale media’.

Het onderzoek verschaft inzicht in het bezit en gebruik van mobiele apparaten en digitale media. 65 procent van de Nederlanders van 13 jaar en ouder is in het bezit van een tablet. Dit zijn 8,6 miljoen Nederlanders. Afgelopen voorjaar groeide het aantal tabletbezitters nog licht van 61 procent in december 2014 naar 65 procent in juni 2015.

Ook het aantal Nederlanders dat een smartphone bezit, blijft met 10,6 miljoen (80 procent) stabiel ten opzichte van het voorjaar. Van de ouderen heeft 55 procent een smartphone. Onder de jongeren tussen 13 en 17 jaar bezit 93 procent een smartphone.

Bijna 4,5 miljoen Nederlanders bezitten inmiddels een smart-tv (34 procent). Ruim driekwart van de bezitters (78 procent) gebruikt de extra functies van dit toestel ook regelmatig. Bijna de helft doet dit een keer per week of vaker.

Smart-watch

De interesse in smartwatches neemt bovendien zelfs af. In december 2014 was nog 17 procent zeker van een plan een exemplaar aan te schaffen, een jaar later was dit nog maar 7 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groei uit markt gadgets
Sluiten