Metro en ANP
Metro en ANP Tech 16 dec 2015 / 15:32 uur

‘Google zet zelfrijdende auto op eigen benen’

Google wil van zijn onderdeel dat werkt aan zelfrijdende auto’s een zelfstandig bedrijf maken dat net als de internetgigant zelf valt onder houdstermaatschappij Alphabet. Dat zei een ingewijde woensdag tegen persbureau Bloomberg. Google wilde geen commentaar geven.

Prototypes van Google hebben tot nu toe meer dan 1,6 miljoen kilometer afgelegd op openbare wegen, voornamelijk rond de steden San Francisco en Austin. Dat zijn dan ook voor de hand liggende plaatsen om de auto’s te zijner tijd op de markt te brengen, aldus de bron.

Google wil met de auto’s zonder chauffeur de concurrentie aangaan met zowel Uber als traditionele taxibedrijven. Ook wil het bedrijf het aantal verkeersdoden, jaarlijks zo’n 33.000 in de VS, terugdringen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Google zet zelfrijdende auto op eigen benen’
Sluiten