Metro
Metro Tech 9 dec 2015 / 19:43 uur

Charlie Hebdo meest besproken op Facebook

Het meest besproken onderwerp op Facebook van het afgelopen jaar is wat Nederland betreft de aanslag op de redactie van het Franse magazine Charlie Hebdo. De aanslagen in Parijs op 13 november staan op een tweede plaats en zanger Ali B bekleedt de derde plek in de top tien die Facebook samenstelde.

Facebook, het meest gebruikte sociale medium ter wereld, heeft woensdag een jaaroverzicht gepubliceerd. "Hierin kijkt Facebook terug op de momenten in 2015 die ons ontroerden en inspireerden", aldus het Amerikaanse bedrijf.

Wereldwijd zijn de komende presidentsverkiezingen in de VS het meest besproken onderwerp op Facebook, de terreur in Parijs op 13 november is het tweede item en de Syrische burgeroorlog en vluchtelingencrisis staat op de derde plaats. Dat laatste onderwerp staat in het Nederlandse lijstje op de zevende plek. Aan de andere kant bekleedt ‘Charlie Hebdo’ op het wereldlijstje de achtste plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Charlie Hebdo meest besproken op Facebook
Sluiten