Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 16 nov 2015

Microsoft: Kinderen leren programmeren via Minecraft

Microsoft heeft samen met dochterbedrijf Mojang en Code.org een online-introductie tot computerprogrammeren aan de hand van het spel Minecraft gelanceerd. De handleiding richt zich op kinderen van zes jaar en ouder, maar kan ook door volwassenen gevolgd worden.

De gratis tutorial is online gezet ter gelegenheid van de jaarlijkse Hour of Code, een campagne om programmeren onder de aandacht te brengen. De Hour of Code maakt deel uit van de Computer Science Week, die van 7 tot en met 13 december wordt gehouden in de VS.

De online-handleiding aan de hand van Minecraft staat op de website https://www.code.org/mc. De lezer krijgt via video’s en puzzels een introductie tot de codering die het spel gebruikt en kan daarna zelf aan de slag in een 2D-omgeving. „We willen met dit project de creativiteit van de volgende generatie aanwakkeren op een leuke manier die gericht is op samenwerken”, aldus Microsoft.

Partnerbedrijf Mojang is de maker van het razend populaire Minecraft, waarbij spelers een wereld maken van blokjes. Het bedrijf werd vorig jaar gekocht door Microsoft. Code.org zet zich in voor meer aandacht voor computers in het onderwijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Microsoft: Kinderen leren programmeren via Minecraft
Sluiten