Puck Roest
Puck Roest Tech 10 nov 2015 / 19:15 uur

Je kunt Google Maps nu ook offline gebruiken

Ideaal voor vakantie! Binnenkort kun je ook zonder internet de weg naar dat leuke barretje vinden. Google breidt komende tijd namelijk de offline mogelijkheden van Google Maps voor iOS en Android uit.

Eerst komen er verbeterde functionaliteiten voor Android-gebruikers, later is iOS aan de beurt. De offline modus zat al in beperkte mate in Maps voor Android; die functie wordt nu verbeterd. Je hoeft daardoor geen actieve internetverbinding meer te hebben om van deur tot deur te kunnen navigeren.

Kaarten downloaden

Gebruikers moeten daarvoor wel kaarten downloaden van het gebied waar ze zijn. Dat kunnen ze via een wifi-verbinding doen. Als ze vervolgens ergens komen waar geen mobiel internet of wifi is, schakelt de app over naar de offline modus.

Google meldt er niet bij wanneer de update precies beschikbaar is voor Android en wanneer iOS-bezitters hem krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je kunt Google Maps nu ook offline gebruiken
Sluiten