Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Tech 2 nov 2015 / 11:23 uur

‘Hier’ niet langer blauw in WhatsAppbericht

Voor iedereen die zich kapot ergert aan alle woorden die bij WhatsAppberichten ineens blauw en onderstreept worden: update de app! De blauwe woordjes zijn na het installeren van de laatste update weer verdwenen meldt ICulture.

Op 7 oktober introduceerde WhatsApp de blauwe linkjes: een nieuwe functie die vooral voor veel verwarring zorgt. De functie herkent tijdsaanduidingen en maakt er vervolgens een link van. Door op deze blauwe linkjes te tikken, kun je er direct een afspraak in je agenda mee maken.

Overijverig

WhatsApp is echter nogal overijverig geweest in de herkenning van tijdgebaseerde woorden, waardoor ook buitenlandse tijdsbepalingen blauw worden aangegeven. Dat houdt in dat bijvoorbeeld het veelgebruikte woord ‘hier’ steeds blauw wordt, omdat WhatsApp denkt dat het Franse woord ‘hier’ (gisteren) wordt bedoeld.

Lees ook: Blauwe vinkjes WhatsApp onbetrouwbaar

Met de update naar WhatsApp v2.12.10 zijn de blauwe woordjes weer verleden tijd. De verwachting is dat de functie in een latere update nog wel terugkomt, maar dan met de juiste herkenning per land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hier’ niet langer blauw in WhatsAppbericht
Sluiten