Sophie Moerman
Sophie Moerman Tech 21 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Het verdriet van 130 doden in 140 tekens

Het is inmiddels een week geleden dat er bij aanslagen in Parijs 130 mensen om het leven kwamen. Vrijdagavond is er in Parijs en de rest van Frankrijk stilgestaan, maar ook op social media gaat het rouwen onverminderd door.

Tweet

Zo heeft de Amerikaanse website Mashable een indrukwekkende manier bedacht om elk van de 130 slachtoffers te herdenken. Op de twitteraccount @ParisVictims krijgt ieder slachtoffer één tweet, waarin in maximaal 140 tekens wordt beschreven wie hij of zij was.

Manga

Zo is er een tweet voor de 21-jarige Suzon Garrigues, die moderne literatuur studeert en op de noodlottige avond in Bataclan om het leven kwam. Of de eveneens in Bataclan omgekomen Hugo Sarrade, die fan was van manga en science fiction. Ook het hartverscheurende bericht over de tweeling Emilie en Charlotte, die samen omkwamen, maakt veel indruk.

De informatie over de slachtoffers komt van andere media. In sommige tweets wordt geschreven over het innerlijk en de hobby’s, andere berichten over kinderen die de slachtoffers achterlaten, of zijn anoniem op verzoek van familie. Op deze manier wil de website toch de gezichten achter de cijfers laten zien. Zie hieronder een aantal van de tweets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het verdriet van 130 doden in 140 tekens
Sluiten