Puck Roest
Puck Roest Tech 9 okt 2015 / 10:30 uur

Vijf dingen die tieners van nu niet meer herkennen

De afgelopen twee decennia is er op technologisch gebied een hoop veranderd. Er is zelfs zoveel veranderd dat tieners van nu zich de meeste normale dingen zoals de walkman en de floppy niet meer kunnen herinneren. Maak je borst maar nat, want zodra je bij het vijfde punt van dit lijstje voel je je vast verdomd oud.

2 Het leed dat de walkman heet
Nee, de Macarena kon je niet zomaar downloaden of toevoegen aan je lijstje met favorieten in Spotify. Je moest de nummer 1-hits voorheen nog gewoon opnemen op een cassettebandje om die vervolgens terug te kunnen luisteren op je walkman.

3 Je eerste virtuele huisdier: de Tamagotchi
Nu kun je aan de lopende band Farmville spelen. Maar voorheen moest je de zorg van een plastic ei met een klein lcd-schermpje op je nemen. Je Tamagotchi kon namelijk op ieder moment willen eten, spelen of slapen. En dit alles moest je regelen met slechts drie knopjes.

4 De Floppy
Wat is toch dat vreemd icoontje links bovenin mijn Wordbestand? Juist ja, dat is dus de Floppy disk. Op zo’n diskette kon je – afhankelijk van het type – 360 kb, 720 kb, 1.44 mb of 2.88 mb aan data opslaan.

En? Voel je je oud?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf dingen die tieners van nu niet meer herkennen
Sluiten