Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Tech 19 okt 2015 / 14:02 uur

Smartphonefabrikant komt met betaalbare mini-segway

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft eens iets anders gelanceerd dan een telefoon. Het bedrijf komt met met een kniehoge ‘segway’, die zichzelf in evenwicht houdt. De Ninebot mini, zoals het voertuig heet, is te bedienen met je smartphone, schrijft The Verge.

De Ninebot mini weegt 13 kilo, heeft met een volgeladen accu een bereik van 21 kilometer en bezit over genoeg power om bij een een heuvel van 15 procent omhoog te rijden. De gadget is niet geschikt voor mensen zwaarder dan 85 kilo.

Met een app op je smartphone kun je de Ninebot mini op afstand besturen en op slot zetten. Ook krijg je een melding als het voertuig beweegt terwijl het op slot staat. Het luxe speeltje kost ‘slechts’ 278 euro. Ter vergelijking: voor het goedkoopste model van een segway betaal je 5.730 euro.

Je kunt ook dansen op de Ninebot mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Smartphonefabrikant komt met betaalbare mini-segway
Sluiten