Metro
Metro Tech 3 okt 2015 / 19:10 uur

Kleurboek tot leven: Disney maakt 3D-animatieapp

Kleuren in een kleurboek, het is leuk maar wel wat minder populair dan vroeger. Daar kan verandering in komen. The Walt Disney Company heeft een manier bedacht om figuurtjes in een kleurboek tot leven te brengen in 3D. Via de app kunnen de karakters in een papieren kleurboek in 3D bewegen over het beeldscherm van een tablet.

Lees ook: ‘Parodie op Disneyland’ brengt 27 miljoen euro op

Op YouTube is een video van Disney te zien met een demonstratie van wat de nieuwe applicatie kan. De app filmt terwijl een olifant op het papieren kleurboek wordt ingekleurd, dit zie je tegelijkertijd op het scherm gebeuren. De olifant beweegt in 3D door het beeld.

Techniek

De nog naamloze applicatie maakt gebruik van augmented reality. Daarbij wordt gefilmd met de camera van een tablet en legt de techniek van de app er beelden overheen. In dit geval worden de getekende dieren omgezet in een 3D-karakter dat kan bewegen.

De app bevindt zich nog in de onderzoeksfase. Wat Disney er precies mee van plan is, is niet bekendgemaakt.

Bekijk de beelden hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleurboek tot leven: Disney maakt 3D-animatieapp
Sluiten